Acţiune de testare dermatologică a aluniţelor pentru parlamentari

Federaţia Asociaţilor Bolnavilor de Cancer, Societăţile Studenţilor în Medicină şi Asociaţia Dermato-Venerologilor din Centrul şi Estul Europei pentru Cooperare (CEEDVAC), au organizat în perioada 3-4 iunie, sesiuni speciale de testare dermatologică a  aluniţelor pentru senatori. Acţiunea a continuat în zilele de 25 şi 26 iunie în Camera Deputaţilor.

Parte din campania de informare “Un viitor fără pată”,  acţiunea şi-a propus ca prin implicarea membrilor din Parlament să dea un exemplu tinerilor şi românilor despre cât de importantă este prevenţia în cazul unor boli grave precum melanomul malign.

Ministerul Sănătăţii şi-a oferit sprijinul pentru campanie, participând  la această acţiune. Într-un comunicat oficial postat pe website-ul Ministerului, ministrul Sănătăţii, Eugen NICOLĂESCU a declarat cu privire la campania „Un viitor fără pată”:

“Sunt bucuros că principalul obiectiv din programul nostru de guvernare, prevenţia, se vede în fapte, în colaborarea pe care o avem cu asociaţiile de pacienţi şi cu cele profesionale, ale specialiştilor. Sper ca mesajul campaniei să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni care să înţeleagă că această patologie se poate trata cu succes dacă este depistată la timp”.

 

„Un viitor fără pată!“ este prima campanie de comunicare şi informare despre melanom din România iniţiată şi derulată de asociaţiile de bolnavi de cancer. Campania îşi propune informarea publicului, în special a tinerilor, conştientizarea pericolelor cancerului de piele şi creşterea vizibilităţii subiectului melanomului în mass-media. Iniţiatorii campaniei „Un viitor fără pată!“ sunt Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Societatea Română de Cancer.